Barcelona i Spanien

Tibidabo nöjespark


Tibidabo nöjespark är en av Barcelonas gamla nöjesklassiker som har över 100 år på nacken. Parken har ett spektakulärt läge och ligger på en av stadens höjder, berget Tibidabo som är över 500 meter högt. Härifrån har du en svårslagen utsikt över Barcelona. Tibidabo tilltalar hela familjen med sina varierande åkattraktioner. På området visas det film, det finns magiska spegelrum som man kan gå in i naturligtvis finns en mängd spännande åkattraktioner. Det är en magnifik upplevelse att sitta högt uppe i en skranglig korg och se Barcelona och ända bort till Pyrenéerna. Sedan något år tillbaka har Tibdabo också en ny berg- och dalbana som är hela 718 meter lång, denna sträcka avverkas under 85 sekunder och medelhastigheten är 80 kilometer i timmen.

Högsta punkten på banan är 522 meter över havet, du kan tänka dig att det kittlar i magen när du befinner dig däruppe! Lägg sedan till en fantastiskt vacker miljö, hjälpsam personal och ett oftast bra väder, så förstår du att Tibidabo är någonting som måste upplevas.

Under vinterhalvåret så har parken öppet mellan klockan 12-18 på lördagar och söndagar samt under jullov och övriga skolfria dagar. Från juni månad så har parken öppet mellan klockan 10-23. Öppettiderna kan variera och ändras ibland så det är säkrast att kolla på hemsidan innan ni åker. Inträdet kostar 22 Euro för en vuxen och ett barn som är kortare än 120 cm betalar 9 Euro. Parkeringsavgiften kostar 5 Euro.

På området finns några olika restauranger och ett flertal caféer där du kan stilla såväl hunger som törst. Tröttnar man på att befinna sig på något åkdon uppe i luften så kan man istället spela minigolf eller minitennis. Parken har många olika möjligheter.

Från centrum kan du ta dig till Tibidabo med direktbuss, så kallad Tibi Bus eller också så kan du ta Metro L7 till AV. Tibidabo, fortsätt sedan med Tramviva Blau, ett litet tåg som tar dig upp i bergen och har fraktat nöjeslystna passagerare i mer än hundra år. Resan tar en knapp timme.Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2019 Barcelonaresan.se