Barcelona i Spanien

Spanien som land

Spanien Spanien, som Barcelona ligger i är känt av många som ett turistland och har varit så under flertal år. Men vet man någonting mer om Spanien?
Här kommer ni att hitta fakta om Spanien som land.
Spanien ligger på den Lberiska Halvön i Europa, närmre bestämt den sydvästra delen av Europa. Landets statsöverhuvud är Juan Carlos som regerar som kung. Men dom har även en premiärminister som styr och ställer.
Statsskicket är Konstitutionell Monarki.
Som sagt så ligger Spanien i Europa och landet gränsar mot andra större länder såsom Frankrike, Portugal, Gibraltrar samt även Andorra.
Landets huvudstad är Madrid och Barcelona kommer in som den näst största staden i landet.
Spanien enades som land när Ferdinand den andre av Aragonien samt Isabella den förste av Kastilien slog ihop riket till att bli ett land.
sedan dess så har landet både vuxit och krympt. Det var framförallt på 1500-talet som Spanien expanderade i Sydamerika samt även i Amerika och skaffade sig kolonier.
I de århundrade efter 1500-talet så började Spanien minska till det landet dom är idag. Fortfarande har dom kvar Kanarieöarna som ligger utanför Afrikas kust.

Fakta om landet

Här kommer lite fakta om Spanien. Det finns ungefär 45.000.000 invånare i Spanien och ytan av landet är på 504782 kvadratkilometer. Valutan är Euro sedan ett par år tillbaka. Detta har gjort Spanien till ett lite dyrare land än när det var spanska pesos som gällde.
I Spanien finns höga bergskedjor såsom Sierra Nevada samt Pyreneerna fast den högsta punkten i Spanien är Teide som finns på Teneriffa och är 3718 meter över havet.
Landets nationaldag är den 12 oktober och det officiella språket är Spanska.
Det som lockar många turister till Spanien är dess klimat där dom har ett subtropiskt klimat med vildra vintrar och fina somrar. Men i inlandet så finns det även chans för kalla vintrar med snö och mycket nederbörd.
Vill man ha reda på mer om Spanien samt andra turistorter i landet så kan man alltid besöka några hemsidor som handlar om Spanien.
En av dessa sidorna är Spanienresan Resmål i Spanien såsom Mallorca, Kanarieöarna mf där kan ni hitta information om mer än 40 turistorter i Spanien, samt även mer information om själva Spanien.


Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2019 Barcelonaresan.se