Barcelona i Spanien

Salvador Dali Museum

Salvador Dali Även om Salvador Dali museumet inte ligger direkt i Barcelona så kan det pga Dalis konstverk vara lönt att besöka. Det ligger ungefär 10 mil norr om Barcelona. Staden som Salvador Dali museumet ligger i heter Figueres och det är förutom att vara staden som innehar detta museum även den staden där Salvador Dali föddes i.
Så vill man besökta ett av de mest berömda museumena i Spanien eller rättare sagt Norra delen av Spanien så skall man helt klart besöka Salvador Dali museum. Men man bör då tycka om konst annars är det inte lönt att ta sig hit. Det tar ungefär 2 timmar att ta sig ut med publika transportmedel som tåg samt då sista delen promenad från tågstationen till museumet.
När man kommer närmre museet så kommer ni verkligen att märka vilken byggnad det är, byggnaden är inte lik andra byggnadet och på taket så är där faktiskt ägg. Eller egentligen inte ägg utan konstverk som ser ut som ägg. Det gör det lite mer roligt och det framförallt väldigt lätt att se. Om man skall åka hit så bör man ta regionaltågen som går. Och man kan alltid se vilka tåg som går till Figueres från Barcelona samt vilket som är det snabbaste sättet att komma hit.
Men självklart går det även buss. Det är SARFA man får åka med och då tar det även här ungefär 15 minuter att gå till museumet.
Man bör även åka på morgonen detta då museumet stänger 18:00 under November - 30 Juni därefter så är det öppet till kl 20.00 tom 30 september.

Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2007 Barcelonaresan.se