Barcelona i Spanien

Barcelona som stad

Barcelona Barcelona som stad har vuxit mycket under de senaste 20 åren. Barcelona var inte så känt bland weekend turist för några år sedan. Men nu besöker fler och fler Barcelona och Spanien varje år. Här kan ni läsa mer om denna vackra staden.
Här finns mycket att uppleva och se när man spenderar en tid här.
Tycker man om fotboll så är det självklart att man kan gå och se en FC Barcelona match som spelas på Nou Camp.
Annars så finns här stränder att besöka, byggnader att se samt självklart mat i mängder att spisa. Spanien och Barcelona är kända för Tapas rätter. En mängd smårätter med grönsaker, kött,fisk allt möjligt.

Kort om Barcelona

Barcelona är den näst största staden i hela Spanien. Det bor ungefär 1.6 miljoner invånare i Barcelona. Denna stad är en stad som ligger vid Medelhavet och grundades av romarna när dom under sin storhetstid fanns i Spanien.
Staden ligger i den nordöstra delen av Spanien och är omgivet av antingen berg (Collserolabergen), Havet (Medelhavet) samt floder (Besos och Llobregat).
Dom tiderna som flertalet av turisterna besöker Barcelona är under sen vår, sommar samt tidig höst. Då är det varmt och skönt och medeltemperaturen ligger på 20-30 grader.
Staden ligger som sagt vid medelhavet så det kan komma in svala brisar och friskar upp staden.
Som sagt så har staden blivit en känd ort för storstadssemester firare. Detta kan mycket väl vara påga de utbyggnaderna samt förbättringar som skett i staden under de senaste 20-åren. Framför allt så har Barcelona byggt ut sin hamn för att passa till kryssningsfartyg och nu så stannar en mängd kryssningsfartyg här i Barcelona.
Det som troligtvis har haft största betydelse för Barcelona och turismen här är att staden fick arrangera Olympiska Sommarspelen 1992. Detta gjorde att det började byggas ordentligt i staden. Där man byggde bättre vägar, ringleder, utbyggnad av flygplatsen samt renovering/utbyggnad av hamnen som vi skrivit om innan.


Valutakurs och Väder


I Barcelona, Spanien så används Euro. Här är Euro valutakursen från 2016-06-20 och 1 Euro kostar 9.3067 kronor
Väder i Barcelona, SpanienDet är 10 grader och blåser ca 3 meter per sekund.
Solen går upp: 7:18
Solen går ner: 20:25
Informationen uppdaterades: 10/04 08:15

Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2019 Barcelonaresan.se