Barcelona i Spanien

Montjuic i Barcelona

Montjuic är en kulle i centrala Barcelona där de finns flera berömda sevärdheter såsom den magiska fontänen och slottet Monjuic. I forna dagar användes kullen av romarna som en ceremoniell plats. Idag finns det gott om sevärdheter på den gamla kullen; de flesta härstammar från världsutställningen 1929 eller olympiaden 1992.
Montjuic är Barcelonas magiska fontän.

Egentligen heter den Font Montjuic, men den kallas i allmänhet endast för Montjuic. En av sevärdheterna är Palau Nacional, som var den centrala paviljongen under världsutställningen. Den mäktiga byggnaden går neo-barock stil och här finns ett väldigt fint museum som är fyllt av romersk, gotisk, renässans och barock-konst. Det finns även modernare verk från 1800-talet och 1900-talet.

Montjuic hyser även Anella Olimpica som är en rad idrottsarenor där de olympiska spelen hölls sommaren 1992. I mitten ligger den mäktiga olympiastadion. Inför de olympiska spelen så upprustades de gamla trädgårdarna runt Monjuic. En del nya trädgårdar anlades också. Speciellt sevärd är Nou Jardi Botanic – en botanisk trädgård med mer än 2000 olika växter.

Intressant är också Jardins de Mossen Costa i Ljobera som hyser hundratals olika kaktusar. Den äldsta sevärdheten på Montjuic är ändå Castell de Montjuic som är ett stort fort från 1700-talet. Det byggdes av bourbonerna på resterna av ett annat gammal fort som byggdes redan 1640. Fortet fungerade ursprungligen som ett försvarsverk för Barcelona, men numera är det främst en sevärdhet för turister i vars inte du finner ett intressant militärmuseum. Font Montjuic är Barcelonas magiska fontän. Den byggdes under 1929, samma år var Barcelona världs för den stora världsutställningen. Fler än 3000 människor var involverade i uppsättandet av den magiska fontänen. Byggandet tog bara några månader i anspråk.

Den gamla fontänen bjuder fortfarande på magiska shower i Barcelona. Ljus,färg, rörelse och musik sammansmälter till ett vackert arrangemang. Sessionerna varar i 30 minuter och genomförs på bestämda tider. Under vintern, oktober-april, så sker det fredag och lördag mellan klockan 19:00 -21:00. Under sommariden mellan maj-oktober så är det fontänshow mellan torsdag –söndag klockan 20:00 – 24:00. Inträdet är gratis och du tar metro L1 eller L3 till Espanya.Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2019 Barcelonaresan.se