Barcelona i Spanien

La Sagrada Familia i Barcelona

La Sagrada Familia.jpg Får man vykort från Barcelona eller tittar på bilder från personer som varit i Barcelona så brukar dom alltid ha någon bild på La Sagrada Familia. Ni komme ratt känna igenom det på spetsiga tornspirorna.
Denna kyrka och utseendet av kyrkan är lite av vad Eiffeltornet är för Frankrike och Paris.
Man kan se byggnaden med dess 8 torn på rätt långt avstånd. Så även om byggnaden inte är klar så är det fortfarande en symbol för Barcelona, både för turister men även för urinvånarna.
Personen som började verkligen "bygga" kyrkan var Antoni Gaudis men det var mer än 100-år sedan. Det var hans ansvar och liv att förverkliga sin dröm med att få kyrkan till vad den nästan blivit idag.
Går man runt kyrkan så kommer ni att se en mängd figurer och skulpturer som skall föreställa bla Jesu födelse mm.
Man beräknar att vara klar med kyrkan år 2026 vilket är 100 år sedan Gaudis dog. han gick bort 1926 efter att han jobbat mer än 40 år av sitt liv med detta mästerverk.
Det som kyrkan tjänar genom att besökarna både skänker samt betalar inträde för att komma och få besöka det går till fortsatt byggnad. Det är därför det inte beräknas vara klart förrän 2026. Personen i fråga som tar hand om byggeriet är en av Gaudis kollegors barn, nämligen Jordei Beonet Armengol.
Besöker man kyrkan så bör man även ta en audioguide där man kan gå runt och lyssna på historian samt även få sig en lektion ang historian av skulpturerna mm.
Så om man är i Barcelona så är detta en av de sakerna man verkligen bör besöka, åtminstone för att kunna säga att man varit där och sett detta konstverk.


Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2007 Barcelonaresan.se