Barcelona i Spanien

Museu de la Xocolata i Barcelona

Museet grundades i början på 1900-talet av Barcelonas choklad – och konditorifack. Historien om världens mest älskade produkt äras. Museet kartlägger chokladens historia ända från upptäckten av kakao i Sydamerika till uppfinningen av den första chokladmaskinen, som ägde rum just i den chokladälskande staden Barcelona. Att museet förlades just till Barcelona var ingen tillfällighet; choklad är nästan en vetenskap i den katalanska staden och det finns väldigt många små specialbutiker som säljer delikat choklad runt om i staden. Men du gör klokt i att börja ditt chokladfrossande på Chokladmuseet.

Utställningen visas genom gamla affischer, fotografier och filmsnuttar. Choklad och konst sammansmälter i mona, en katalansk uppfinning. Från början var det en påskkaka, men genom åren har den utvecklats till ätbara skulpturer. Varje år pågår en tävling i med hundratals konditorer som strävar efter att göra den mest fantasifulla skapelsen genom att dekorera sina chokladskulpturer av med kända byggnader eller människofigurer med diverse utstyrsel som fjädrar, juveler och annat.

Väl inkommen på museet kan du inte bara smaka på choklad, utan du kan även tillverka dina egna chokladfigurer, samt tillverka din egen t-shirt och mycket annat roligt.

I chokladmuseet finns naturligtvis ett kafé som serverar olika chokladfrestelser. Entrén till chokladmuseet kostar 4,30 Euro. Museu de la Xocolata har öppet mellan 10:00 -19:00 måndag, onsdag-lördag. 10:00-15:00 under söndag och allmän helgdag. Stängt under tisdagar samt på nyårsdagen, juldagen och annandag jul. Under en dag i månaden så har museet gratis inträde och det är i regel på första måndagen i månaden. En chokladkaka som du får utanför museets portar gäller då som entrébiljett! Så ta vara på den chansen och se alla härliga chokladfigurer och köp gärna hem lite exklusiv choklad. Museet har även en egen liten butik där choklad av olika sorter erbjuds till försäljning. Om du vill veta mer om museet så kan du besöka den officiella hemsidan: www.museudelaxocolata.com .Hem

Sevärdheter

Transport

Kultur

Allmänt

Sport
Copyright (c) 2019 Barcelonaresan.se